Finaltävling

Coronaanpassning av finalen

Finalen av Högstadiets matematiktävling planeras att hållas på Danderyds Gymnasium. På grund av det osäkra coronaläget skjuts finalen upp till senare i vår. Vårt mål är att kunna erbjuda en säker finalskrivning på plats, så att alla våra finalister får möjligheten att umgås med andra matematikintresserade ungdomar.

Exakt datum för finalskrivningen är ännu inte bestämt. Vi siktar på ett datum i mars/april som inte krockar med något skollov, och kommer att meddela datum senast den 1 februari. Vi kommer att kommunicera direkt med alla finalister över mail, så därför är det viktigt att alla finalister registrerar sig på den länk ni har fått ut i finalinbjudan från er skola.

Ungefärligt finalprogram (kan komma att justeras):

Hjälpmedel

Den tävlande bör själv medföra

Miniräknare får ej användas.

Resa

Resan till Danderyds gymnasium måste du ordna själv, men vi uppmanar din skola att hjälpa dig med detta om du bor långt från Stockholm. Kontakta den som ansvarar för HMT på din skola. Planera att vara på Danderyds Gymnasium senast 08:30 på tävlingsdagen.

Med bil kör du E18, Norrtäljevägen. Avfarten är den första stora avfarten när du kommer norrifrån, den tredje fjärde om du kommer söderifrån. Det är skyltat Djursholm, Sollentuna, Enebyberg. Skolan ligger öster om motorvägen (se karta).

Kollektivt tar du tunnelbana till Mörby Centrum eller Danderyds Sjukhus för att sedan fortsätta med buss till antingen Danderydsberg, Danderyds gymnasium eller Danderyds kyrka (se karta).

Övernattning

Tyvärr har vi inte längre möjlighet att erbjuda övernattning genom tävlingen.

Kontakt

Förutom våra vanliga kontaktkanaler nås tävlingsledningen under lördagen främst på mobilnummer 070-957 70 16. Anteckna detta nummer eftersom det kan vara bra att ha om ni kört vilse, kommit bort er eller har akuta frågor.

Anmälan

Anmälningsinstruktioner för finalister har skickats ut till respektive skola.