Finaltävling

Finalen av Högstadiets matematiktävling går av stapeln den 13 mars 2021, med parallella skrivningar på Danderyds Gymnasium i Stockholm och Malmö Borgarskola i Malmö. Tack vare generöst samarbete med Malmö Borgarskola har vi i år möjligheten att erbjuda två platser för finaltävlingen. På så sätt ska alla våra finalister kunna delta i finalen utan att behöva resa med övernattning.

Notera att det fortfarande bara är en tävling. Tävlande på båda platserna får samma problem och vi korar bara en vinnare!

Om du har några frågor, eller har svårt att delta i finalen på plats på grund av coronapandemin, kontakta gärna tävlingsledningen direkt.

På grund av rådande läge har vi i år inte möjlighet att välkomna några medföljande (lärare eller föräldrar) in i skolorna under tävlingsdagen.

Tider

Hjälpmedel

Den tävlande bör själv medföra

Miniräknare får ej användas.

Resa

Resan till Danderyds Gymnasium respektive Malmö Borgarskola måste du ordna själv. I år rekommenderar vi att ni i första hand reser med eget fordon. Planera att vara på plats senast klockan 09:30 på tävlingsdagen. Notera att du inte får delta på plats om du upplever några förkylningssymptom!

Danderyds Gymnasium

Med bil kör du E18, Norrtäljevägen. Avfarten är den första stora avfarten när du kommer norrifrån, den tredje fjärde om du kommer söderifrån. Det är skyltat Djursholm, Sollentuna, Enebyberg. Skolan ligger öster om motorvägen (se karta).

Kollektivt tar du tunnelbana till Mörby Centrum eller Danderyds Sjukhus för att sedan fortsätta med buss till antingen Danderydsberg, Danderyds gymnasium eller Danderyds kyrka (se karta).

Malmö Borgarskola

Malmö Borgarskola ligger på Regementsgatan 36 i Malmö.

Övernattning

Tyvärr har vi inte längre möjlighet att erbjuda övernattning genom tävlingen.

Kontakt

Förutom våra vanliga kontaktkanaler nås tävlingsledningen under lördagen främst på mobilnummer 070-957 70 16 (Danderyds Gymnasium) respektive 073-720 92 26 (Malmö Borgarskola). Anteckna dessa nummer eftersom det kan vara bra att ha om ni kört vilse, kommit bort er eller har akuta frågor.

Anmälan

Anmälningsinstruktioner för finalister har skickats ut till respektive skola.