Inbjudan till HMT 2020/2021

2020-08-16

Vi inbjuder härmed alla högstadieskolor att deltaga i 2020/2021 års upplaga av Högstadiets matematiktävling. Tävlingen är öppen för alla tre årskurser och inga andra matematikkunskaper skall behövas än de som en niondeklassare kan förväntas ha.

Kvalificeringstävlingen går av stapeln den 10 november 2020.

Instruktioner för deltagande finns här.

Under året har coronapandemin förändrat förutsättningarna för de flesta arrangemang i vårt samhälle. För tillfället utgår vi från att HMT kan genomföras som vanligt, med kvaltävling på skolorna i november och finaltävling på plats i januari. Vi håller oss dock ständigt uppdaterade om hälsoläget, och tittar även på alternativ för hur tävlingen skulle kunna genomföras på andra sätt, om det skulle bli nödvändigt. Formatet på tävlingen kan alltså komma att förändras med kort varsel, detta inkluderar exempelvis möjligheten att skriva på distans, samt datumet för finaltävlingen. Vi kan även komma att bjuda in färre finalister än tidigare år.

Vår ambition är att skapa en rättvis tävling, och om du eller din skola får problem att gemomföra tävlingen på grund av corona, tveka inte att höra av dig så ser vi vad vi kan hitta för lösning.