Nyheter gällande kvalskrivningen

2022-10-13

Anmälan till Högstadiets matematiktävling 2022/2023 är redan öppen, även om den officella inbjudan dröjer till senare i höst.

Nytt för i år är att kvaltävlingen kan skrivas under loppet av en hel vecka. Traditionellt har kvaltävlingen skrivits en tisdag ca två veckor in i november, vilket har gjort det svårt för vissa skolor att delta, t.ex. på grund av PRAO-veckor. Därför öppnar vi upp för varje skola att välja ett kvaltävlingsdatum under en bruten vecka: Från onsdagen den 9 november till tisdagen den 15 november.

Det är fortsatt viktigt för oss att kvaltävlingen genomförs rättvist. Därför är håller vi fast vid att varje skola endast får skriva tävlingen på en dag. Tävlingen kommer att skickas ut inför skolans valda tävlingsdag, och efterregistrering ska som tidigare ske på tävlingsdagen.

Utöver det är det såklart mycket viktigt att kvaltävlingen och lösningarna inte sprids mellan skolor. Därför kommer vi inte skicka ut lösningar och rättningsmall förrän efter det sista kvaldatumet. Vi ber också alla lärare att se till att eleverna inte har med sig problembladet ut från skrivningen. Om detta blir svårt logistiskt ber vi er att skriva kvalet på den sista tillgängliga dagen.

Vi hoppas att denna uppdatering ska göra HMT mer lättillgänglig för fler av landets högstadieskolor. Har du några frågor, kontakta oss gärna!